Kozakkenputtocht 2017: 694 deelnemers

Ondanks de eerdere vooruitzichten vandaag prima weer tijdens de Hans Greefhorst kozakkenputtocht 2017. In totaal 694 deelnemers gebruikten de mogelijkheid om op de MTB of veldritfiets delen van landgoed den Treek te doorkruisen die de rest van het jaar gesloten zijn. De beheerders van landgoed den Treek worden bedankt voor de gastvrijheid!

Één deelnemer mist een  sleutel met een wit hoesje. Waarschijnlijk verloren op de parkeerplaats bij Fort33. De vinder kan zich melden bij webmaster@toerfietsleusden.nl.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Piet4Kids

Het is gelukt! Afgelopen 3 dagen hebben we voor kinderen met stofwisselingsziekten met 120 deelnemers bijna € 200.000,00 bij elkaar gefietst in de Pyreneeën. Dankzij jullie sponsorbijdrage is dit gelukt en hebben wij daaraan bijna € 2000,00 kunnen bijdragen. De omstandigheden variëerden van zon tot 2°C en natte sneeuw, maar altijd met saamhorigheid en veel plezier.

Eén van de dagimpressies moet je zeker even kijken voor een sfeerindruk en als bewijs dat jullie held echt heeft gefietst en de sponsoring waard was. Copieer de link en zoek de beelden maar op op de aangegeven tijdstippen. Word je zelf enthousiast om mee te doen, kijk dan eens op de site van Ride4kids.nl.

Dag 1 goed weer: https://vimeo.com/233693102 (wie vindt me? 0:06)
Dag 2 slecht weer: https://vimeo.com/233859782 (0:14 en 1:04)
Dag 3 eind goed al goed: https://vimeo.com/234028371 (1:44)

Nogmaals hartelijk dank voor jullie aanmoedigingen, meeleven en bijdragen voor verder onderzoek naar oplossingen voor deze akelige ziekte.

Hans Inkenhaag leverde een artikel aan voor de Steeds Vooruit. Dat kwam helaas te laat voor het septembernummer dus dat zien jullie in het novembernummer.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Getrouwd: Carolien en Paul !

Incidenteel ontvingen we wel eens een geboortekaartje maar een trouwfoto van een pas getrouwd stelletje nog nooit. De primeur is voor TTL leden Paul van de Loo en Carolien de Boer. Zij trouwden 1 september jl. in de Luberon (Frankrijk). Gefeliciteerd beiden en geniet er van!

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

De groeten uit de Pyreneeën

In de meest recente nieuwsbrief heb je kunnen lezen dat Hans Inkenhaag en Piet Backer de Ride4Kids rijden. Als “bewijs” daarvoor bijgaande foto van Hans Inkenhaag.

 

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Start2Bike ATB 2017 begonnen

Vandaag de aftrap voor de eerste reeks van 4 trainingen in aanloop naar de Kozakkenputtocht van begin oktober. 6 enthousiaste deelnemers 2 trainers een een toevallige gast cursist (Ben uit Zielhorst) hebben zich de kunde van het beter mountainbiken eigen gemaakt bij de eerste van de 4 start2bike cursussen. We zijn begonnen met een ‘duik in het diepe’ door de de groep de zandpaadjes van de Treek te laten verkennen. Na deze warming-up volgde een training ‘basishouding’ voor het mountainbiken (de aanvalshouding) en vertrouwd worden met het remmen in het terrein, de grenzen kennen de deelnemers inmiddels! Daarna volgde een Treekrit onder de bezielende leiding van’ the master of the goat trails’ Edwin die er voor zorgde dat de fietsen door gras en takjes vakkundig schoon geborsteld werden. We hebben afgesloten met een slakkenrace waarbij de winnaar degene was die het langst over een traject van 10 m deed.
Ik heb als trainer veel glimlachen gezien. Prima dus. Ook blij dat ik mijn telefoon weer terug heb (onderweg verloren) en dat Sjaak ook weer over zijn autosleutels beschikt (ook niet samen met hem op de juiste plaats terecht gekomen….) kortom eind goed al goed.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Cursus fietsnavigatie

Albert Jansen geeft in november in 2 avonden uitleg over het gebruik van fietsnavigatie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Avond 1
1. verschil tussen routes en tracks
2. verschil tussen waypoints en viapunten
3. werken met basecamp
4. het ophalen van een route/track van externe bron
5. de route in de navigatie zetten (alleen Garmin gerelateerd)

Avond 2:
1. route/tracks van de Garmin in Basecamp zetten
2. route veranderen
3. track veranderen
4. routes samenvoegen
5. route/track schrijven naar de garmin

Albert wil wel eerst graag de behoefte peilen dus als je interesse hebt kun je dit per e-mail kenbaar maken bij Albert.

Lees verder

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

De groeten vanaf de Radstadter Tauern

Naast wat klimmetjes op de racefiets bedwongen Ad de Greef, Anja Zandbergen en kinderen op de E-bike ook de Radstadter Tauern.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Wie durft? “Waypoint MTB marathon” op 14 oktober

Andermaal een onvervalst Paul van de Loo intiatief: Deze MTB tocht van 130 km wordt op 14 oktober georganiseerd door de Toerclub Rijssen.

Waar gaat het om?
De “Waypoint MTB marathon” op 14 oktober vanuit Rijssen. De afstand is 130km op de gps. Meer informatie op: de NTFU website
Voor deze tocht moet vooraf worden ingeschreven via de voorinschrijving op de website van de NTFU. Kosten zijn 17 euro. Dit is inclusief 3 verzorgde stops, Garmin bandana, warme maaltijd en consumpties na afloop !! Inschrijving is mogelijk vanaf 1 september. Dit filmpje op Youtube geeft een indruk van deze tocht.
Lees verder

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen