MTB programma 2016/2017

IMG_3509

Met namen als Sint Nicolaastocht en Eindejaarstocht, die ongetwijfeld nu nog heel ver weg klinken, is de MTB kalender weer gevuld tot einde van het jaar. Ondertussen loopt het toerprogramma voor de racefietsers voor 2016 op zijn einde. Hierin zijn de tochten tot eind oktober ingevuld. In de zachte winters die we achter de rug hebben kon er ook op de weg veel worden doorgefietst, dus wie weet. Afspraken daarover kunnen worden gemaakt via het forum.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Bochten en obstakels….

mtb_training-88-9Dat waren de thema’s voor de 3e ATB training. Zondag 18 september waren de weergoden ons gunstig gestemd. Lekker weertje, droog bos. Met veel enthousiastme hebben de cursisten zich de kunst van het bochtenwerk meester gemaakt. Vanuit de ‘aanvalshouding’ de bocht ingaan, door de bocht heen kijken, druk houden op het buitenbeen, en dat allemaal tegelijk. Ga er maar aan staan! Stap voor stap zien we de groep progressie maken. Lees verder

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Inschrijving TTL vakantie 2017 geopend

vlagDe inschrijving voor de TTL vakantie is geopend. Van zondag 21 mei t/m zondag 28 mei trekt een hopelijk omvangrijk TTL peleton naar Rumburk Tsjechië. Meer informatie en de manier waarop je kunt inschrijven staat op deze pagina. Reisleider ter plaatse is Ed Smit.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Meerijden in de gastenauto?

wveemlandAltijd al een wielerkoers vanuit de koers willen bekijken? Dat kan! Ed Smit rijdt zaterdag 17 september de gastenauto in de Rabobank Amersfoort Groeistad klassieker en er is nog plek. Neem contact op met Ed Smit (06-15844441) als je mee wil rijden. Zie ook de website van WVEemland.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

ATB cursus 11 september

atb_11092016

We zijn op de helft. Zondag 11 september. Is het de hele week droog en zonnig, en warempel regent het precies wanneer wij aan het mountainbiken zijn. Maar dat heeft de pret niet bedorven! De groep is inmiddels gegroeid. Een aantal dames hebben de aansluiting gevonden en deden enthousiast mee. In de warming-up hebben we het remmen van vorige week weer opgepakt en dit keer op gras afwisselend met voor en achterrem gezocht naar de beste vertragingstactiek. Daarna hebben we gezocht naar een goede trapfrequentie en geoefend met het schakelen. Als je nog niet veel op zo’n fiets hebt gezeten valt het nog niet mee om de juiste tandwielen te vinden en daar soepel mee om te gaan. De deelnemers hebben tips en tricks meegekregen, geoefend en hebben laten zien in het aansluitende stuk rijden over de paden dat de instructies vlot worden opgepikt en toegepast. Rond 11:00 kwamen we moe van de inspanning en wederom met een big smile de Treek weer uitgerold. Volgende week bochten en obstakels.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen