Programma trainingen 2017

TTL kent een gevarieerd aanbod aan trainingen en clinics.  Er zijn trainingen/clinics met vrije inschrijving en er zijn trainingen die alleen toegankelijk zijn voor TTL leden. Een lidmaatschap van TTL levert je de volgende voordelen op:

  • de mogelijkheid om bijna iedere dag met gelijkgestemden te fietsen
  • NTFU lidmaatschap incl. een fietsverzekering
  • Via het NTFU lidmaatschap korting op georganiseerde toertochten van andere verenigingen
  • fietskleding voor een aantrekkelijk tarief
  • zes keer per jaar het TTL clubblad “Steeds Vooruit”
  • de mogelijkheid om één keer per jaar, tegen vergoeding, mee te gaan met de TTL fietsvakantie in het buitenland (in de afgelopen jaren waren we o.a. in Italie, Mallorca, Duitsland en in 2017 Tsjechie).

Maar TTL biedt je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen zonder dat je lid bent. In 2017 zijn dit de mogelijkheden:

Trainingen met open inschrijving

START2BIKE MTB korte cursus vaardig(er) op de MTB

Geprolongeerd: Net als voorgaande jaren kun je ook bij TTL in deze nazomer weer een starters cursus MTB’en volgen. Deze cursussen zijn opgezet door de Nederlandse Fiets en Toer Unie (NTFU). Ze worden in Leusden gegeven door Trim en Toerclub Leusden.

Doel: Met het MTB seizoen in zicht kun je de basisvaardigheden oefenen onder begeleiding van gecertificeerde TTL trainers. En wellicht kun je na afloop mee doen met de MTB toertocht van TTL op zondag 1 oktober.

Wanneer: Op zaterdag 2, 9, 16 en 23 september van 09.00 uur tot 12.00 uur

Waar: Start bij Fort 33 (Bavoortseweg 25 te Leusden). Daar is het vertrek naar Den Treek. Als je daar bent heb je de warming-up al te pakken. In het bos worden op brede paden en singletracks met en zonder heuveltjes de oefeningen gegeven.

Wie: beginnende en herintredende MTB’ers. De trainingen worden gegeven door trainers en instructeurs van TTL (met NTFU diploma).

Wat: aan de orde komen de techniek van je MTB, en de techniek van het rijden zoals schakelen, remmen, rijden door zand en modder, afdalen en klimmen. Gedragsregels, kleding en wat verder ter sprake komt.

Waarom: na afloop van de serie trainingen ga je ervaren dat het rijden op de MTB in het bos je een stuk makkelijker afgaat.

Kosten: Leden van TTL kunnen gratis deelnemen. Niet leden van TTL betalen €37,50. Voor dat bedrag krijg je de trainingen. Je bent automatisch lid van de NTFU en daardoor tevens verzekerd voor ongevallen tijdens de deelname aan de trainingen. Als je enthousiast voor TTL bent geworden kun en besluit lid te worden wordt het cursus geld verrekend met de contributie van TTL. Meer details hoe je lid kunt worden vind je op de pagina Lid worden!

Aanmelden en inlichtingen: trainingen@toerfietsleusden.nl

Overige voorwaarden:

  • Je beschikt over een MTB die technisch in orde is. Dat wil zeggen met goede banden en dat remmen, stuur en versnellingsapparaat goed werken.
  • Je hebt een fietshelm en draagt die ook.
  • Je hebt een redelijke basisconditie