Gastvrijheid in Vreeswijk

De Recragroep kwam op een mooie zaterdagochtend in Vreeswijk wel een bijzondere vorm van gastvrijheid tegen.
Zoeken naar een terras voor de koffie was een nutteloze exercitie. Een toeristische stadje, mooie gracht, leuk haventje, authentiek karakter. Een terras vinden zou toch geen probleem moeten zijn.

In tegendeel. terrassen genoeg. Open: ho maar. IN het centrum geen enkel terras te vinden. En op de route TTLZ 205 liggen deze na Vreeswijk ook niet meer voor het oprapen of je moet bijna thuis zijn.
Kreeg Geart het idee om bij een geopende modewinkel “De Oude Sluis” naar binnen te lopen om te vragen waar er misschien een kop koffie te krijgen viel. Al snel werd duidelijk, dat dit in Vreeswijk niet het geval was. Doorfietsen naar Vianen dan maar. Of toch niet? De zoon van de eigenaar van modelwinkel de Oude Sluis, bood ons spontaan een koffie aan op het terras van de buren. Ws geen probleem, dat was toch gesloten. Misschien dat dit berichtje helpt om terrassen wat vroeger open te laten gaan in Vreeswijk.
Zo zie je maar weer…..gastvrijheid komt soms op het pas, waar je het al niet meer verwacht. Zie hiernaast het sombere beeld van de gesloten terrassen.