start2bike

Start2Bike, beter fietsen in vier trainingen

Beginnen met racefietsen? Maak een goede start en doe mee met Start2Bike 2020. Leer de techniek van het racefietsen in 4 lessen. De trainingen zijn op zaterdag 28 maart, 4 april, 11 april en 18 april 2020 en starten om 09:00 uur bij Fort 33 in Leusden.
Op donderdagavond 19 maart 2020 is er een informatieavond voor deelnemers en potentiële deelnemers. Deze start om 20:00 uur en wordt gehouden in de Til, Hamersveldseweg 30, Leusden.
Start2Bike kost slechts € 37,50. Inschrijven kan op start2bike.nl.
Al enkele jaren organiseert TTL trainingen voor beginnende racefietsers onder de naam  Start2Bike. Dit is het landelijke kennismakingsprogramma van wielersportbond NTFU voor de beginnende fietser. Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een topconditie te beschikken om deel te nemen aan Start2Bike. Het is juist de bedoeling dat je door de trainingen conditie opbouwt en de techniek van het fietsen eigen maakt. Instructie wordt gedaan door onze ervaren racefiets instructeurs.

Sportief fietsen is populair. Vol enthousiasme kopen steeds meer mensen een racefiets of mountainbike, maar ontdekken dan al snel dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.
Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in vier trainingen meer controle over je fiets krijgt. Dit voorjaar start TTL weer met Start2Bike, een trainingsprogramma, waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren trainer werken aan hun basistechniek op de racefiets of mountainbike. In vier lessen van ongeveer drie uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen en bochtentechniek. Ook voor wielrenners en mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden, is Start2Bike geschikt.

TTL is aangesloten bij de NTFU, de Nederlandse Toerfiets Unie. Daar wordt de inschrijving voor de Start2bike trainingen geregeld. Door de aanmelding bij de NTFU ben je ook verzekerd tijdens de Start2bike trainingen.
Hieronder zie je een impressie van de start2bike training.