De Wake – up training is bij TTL een traditie.  De deelnemers bouwen in 13 zaterdagen onder leiding van de eigen TTL-trainers hun conditie zo op, dat ze klaar zijn voor het komende fietsseizoen. De training wordt afgesloten met een gezamenlijke rit in juni.

De traingingen staan open voor leden en niet leden van TTL. Voor leden is de training gratis. Niet leden betalen € 37,50. Dit bedrag wordt verrekend met de jaarlijkse contributie van € 50,00 als men na de training lid wordt. Deelnemers zijn tijdens de trainingen verzekerd via de NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie).
De trainingen worden gegeven volgens het NTFU-model en zijn toegankelijk voor iedereen die over een redelijke basisconditie beschikt. Er wordt in groepjes getraind op het eigen niveau van de deelnemers. Een helm is verplicht, evenals een racefiets die technisch in orde is.
Vanwege de opbouw van de trainingen is het wenselijk om zoveel mogelijk aanwezig te zijn, dus ook bij kou en/of regen. Slechts als de veiligheid in het geding is, bij een zeer zware storm bijvoorbeeld, gaat de training niet door. De trainingen vinden plaats op zaterdagmorgen en starten om 10:00 uur bij FORT33 in Leusden en duren tot ongeveer 12:00 uur. Er zijn altijd twee trainers aanwezig.