7 oktober TTL – Greefhorst Kozakkenputtocht

De 21ste TTL – Greefhorst Kozakkenputtocht voor MTB’ers vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 oktober. De tocht voert de deelnemers door de bossen in de omgeving van de Kozakkenput. Er ligt een parcours klaar van 35 of 50 km. met 400 hoogtemeters.
De start is tussen 09:00 uur en 10:00 uur bij Fort 33, Bavoortseweg 25. Inschrijven ter plekke, ook met het scan & Go systeem. De kosten bedragen vijf euro. NTFU- en KNWU-leden betalen voer euro. Deelname voor de jeugd onder de twaalf jaar is gratis.

TTL heeft voor het in goede banen leiden van deze tocht de beschikking over een aantal vrijwillige verkeersregelaars. Niettemin zijn nog regelaars nodig. Belangstellenden kunnen zich opgeven met behulp van dit formulier. Het lidmaatschap van TTL is daarbij geen vereiste. Na opgave krijgen de vrijwilligers een inlogcode voor een gratis cursus verkeersregelaar.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 7 oktober TTL – Greefhorst Kozakkenputtocht

vier provincies, 222 km.

De dag voor de weeromslag hebben 16 TTL’ers nog kunnen profiteren van mooi weer.
Het was 222 km. genieten van een tocht, die was uitgezet door Albert Jansen.

De route voerde de deelnemers langs Zeewolde, Zalk, Zwolle, Zutphen en eindigde bij de (Z)Swartesteegh. Het ogenschijnlijk zo vlakke parcours bevatte toch nog een kleine 500 hoogtemeters. De tocht was de vervanging van de traditionele Markermeertocht. Doe kon dit jaar helaas niet doorgaan door werkzaamheden. Als het aan de deelnemers ligt, is met de huidige tocht een nieuwe traditie geboren. Op bijgaande foto zie je de deelnemers bij de start van de tocht.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor vier provincies, 222 km.

Geslaagde proefrit nieuw concept A-groep

TTL is volop in beweging. In de loop van dit jaar zijn de concepten voor diverse groepen op de schop genomen. Dat heeft, na de eerdere oprichting van de Recragroep (voor meer recreatieve fietser) nu geleid tot een herzien concept voor de A-groep, met als doel trainingen te bieden voor de snellere racefietser.

Het accent voor deze snelle groep ligt op veilig en sociaal samen trainen, met een maximum teller-snelheid van ’ca. 36 km/u bij windstil’. Er wordt, na een warming up, veelal kop-over-kop gefietst. Afstanden van ca. 80 – 140 km, afhankelijk van weer en seizoen. De route wordt om beurten vooraf gemaakt en gedeeld via de appgroep, die openstaat voor iedereen.

Zondag 28 juli is een eerste rit gemaakt met de nieuwe opzet. Het gewijzigde concept bleek het snellere peloton van TTL aan te spreken. Met enkele korte tempoversnellingen, waarna verzameld werd, fietste de ploeg, bestaande uit 2 vrouwen en 6 mannen, elkaar aan kop aflossend, naar een koffietje bij Culemborg en kwam met 102 km op de teller terug in Leusden.
In het vervolg start de A-groep in de nieuwe vorm zondagmorgen 09:00 uur. De startplaats is Fort 33.

Hierdoor biedt TTL nu ook mogelijkheden voor snellere fietsers, om samen te trainen, met heldere afspraken en toch ook de nodige gezelligheid.
Klik hier voor het gehele artikel

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Geslaagde proefrit nieuw concept A-groep