4 mei ronde van Midden Nederland

4 mei 2019 organiseren de wielerverenigingen van Huizen, Woerden en Leusden traditiegetrouw de klassieker Omloop van Midden Nederland. Je kunt kiezen tussen vijf afstanden: 60, 100, 140, 150 en 200 km.

De routes zijn geheel uitgepijld.
De Omloop van Midden Nederland kenmerkt zich door het feit, dat het een tocht is met voor iedereen wat wils. Je kunt er een redelijk vlakke tocht van maken tot een tocht met behoorlijk wat hoogtemeters met onder meer de Amerongse Berg. Onderweg rijden service auto’s.

Het startpunt in Leusden is Fort 33.

De vertrektijden zijn:                       Inschrijfgeld:
60 km.    09:00 uur – 12:00 uur.      60 km. € 5   lid NTFU € 4
100 km.  08:00 uur – 11:00 uur.      100, 140, 150, 200 km. € 7 lid NTFU € 5
140 km.  07:15 uur – 09:00 uur
150 km.  07:15 uur – 09:00 uur
200 km.  07:15 uur – 08:00 uur

De routes
Van de vijf routes is een kaartje gemaakt en een korte beschrijving, zodat het kiezen misschien gemakkelijker wordt.

De Utrechtse Heuvelrug (60 km)
Door het agrarische cultuurlandschap van Leusden fiets je naar de Ame-rongse Berg. Na de klim daal je af naar Amerongen. In Leersum volgt een lichte klim. Je moet daarna voorzichtig afdalen, want er liggen veel kasseien. Het volgende klimmetje is in Doorn, daarna zetten we koers naar Austerlitz. Bovenaan de heuvel bevindt zich het Restaurant Pyramide van Austerlitz. Voor deze tocht steek je de weg over, de andere tochten gaan rechtdoor richting Zeist. De tocht gaat door het bos en daarna fiets je langs de Leusderhei. Tenslotte rijd je via het Lockhorsterbos weer terug naar Leusden.

 


Rondje Leusden – Huizen (100 km)

Bij dit rondje ga je eerst door het bosgebied de Treek. Daarna zet je koers naar Zeist, Bilthoven en Maartensdijk.
Via Loosdrecht en Bussum kom je aan bij de controlepost van de wielervereniging Huizen. Na een welverdiende rustpauze gaat het daarna door het bosrijke gebied van Hooge en Lage Vuursche. In de Lage Vuursche tref je een gezellige drukte van restaurantje, die nog eens extra uitnodigen voor een kleine pauze op het terras.
Via Soesterberg en de Leusderheide ga je weer terug naar Leusden.

 


Rondje Leusden – Huizen met heuvels (140 km)

Wil je bij de 100 km tocht Leusden – Huizen nog wat heuvels meenemen (waaronder de Amerongse Berg), dan kan dat. Zoals je op het kaartje kunt zien, is het begin van de tocht dezelfde als de 60 km tot aan Austerlitz. Daarna volg je de 100 km tocht. Deze tocht voert deels door de Utrechtse Heuvelrug met een aantal klimmetjes tussen Amerongen, Driebergen en Zeist, waarna het vlakke deel volgt richting ’t Gooi en Hilversum. Vervolgens rond Hilversum via Kortenhoef naar Huizen, Laren en Baarn om daarna ook de Lage Vuursche aan te doen op de terugweg naar Leusden.

 

Rondje Leusden – Woerden – Huizen met heuvels (150 km)

Wil je het clubhuis van de medeorganiserende vereniging Woerden aandoen, dan moet je deze tocht rijden. Het begin is hetzelfde als de 100 km tocht. Je rijdt via Zeist en Den Dolder naar Maarssen.
Bij Maartensdijk ga je richting Woerden in het Groene Hart. Na een welverdiende rustpauze In het clubhuis van WTC Woerden vervolg je je weg door het Groene Hart. Je fietst langs Loosdrecht en de de Loosdrechtse plassen naar het clubhuis van WTC Huizen. Ook daar kan je rusten. Daarna ga je op dezelfde manier als de 100 en 140 km tocht terug naar Leusden.

 

Rondje Leusden – Woerden – Huizen met heuvels (200km)
Deze tocht is er een voor de echte diehards. In 200 km. kom je langs de mooiste plekjes van Utrecht en het Gooi. De tocht combineert eigenlijk de hoogtepunten van de andere vier tochten. Je ziet veel vlak land, de Loosdrechtse plassen de 150 km tocht plus de heuvels van de Utrechtse Heuvelrug (waaronder de Amerongse berg). Het begin is hetzelfde als de 60 km tocht tot aan Austerlitz, daarna vervolg je je weg met de 150 km tocht. Ook hier kom je bij de medeorganisatoren van de tocht, de wielerverenigingen in Huizen en Woerden, waar het goed uitrusten is. Maar ook onderweg ligt een aantal unieke plaatsen om een terras op te zoeken.