Theo Meijer en Karel van Oven fietsen in Zweden voor het goede doel

Theo Meijer en Karel van Oven fietsen in juni in Noord Zweden voor het goede doel. Zij fietsen een gedeelte van de  door de Stichting Geef om kinderen georganiseerde fietstocht van de Noordkaap naar Amersfoort.
Hiermee wil de stichting geld inzamelen voor onderzoek naar de meest voorkomende kinderziektes, zoals aangeboren hartafwijkingen, stofwisselingziekte en kanker. Voor deelname aan de tocht zijn de volgende mogelijkheden:
1. Noordkaap – Amersfoort: 3500 km. van 2 juni tot en met 30 juni
2. Noordkaap – Kiruna (Zweden): 650 km. van 2 tot en met 9 juni
3. Amersfoort – Zwolle – Amersfoort: 150 km. 30 juni.

Voor het totale bericht: klik op de lees meer link.

De Stichting Geef om Kinderen fietst van de Noordkaap naar Amersfoort.

“Als je gezond bent heb je 1000 wensen, als je ziek bent heb je er maar 1”. Met deze uitspraak als motivatie hebben wij onze Stichting Geef om Kinderen opgericht. Met onze stichting willen wij kinderen helpen in hun ontwikkeling, daar waar die extra hulp ook nodig is.
Voor 2018 hebben wij ervoor gekozen dat wij geld willen inzamelen voor onderzoek naar de meest voorkomende kinderziektes:
Aangeboren hartafwijkingen
Stofwisselingsziekte
Kanker

Om dit allemaal kracht bij te zetten hebben wij ervoor gekozen om een sportief evenement te koppelen aan onze stichting…….. In juni gaan wij een prachtig avontuur beleven. Wij gaan fietsen (op de racefiets) van de Noordkaap naar Amersfoort. Om deel te nemen zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. Noordkaap – Amersfoort (3500 km)
  2. Noordkaap – Kiruna (Zweden) ( 650 km)
  3. Amersfoort – Zwolle – Amersfoort (150 km)

Langzaam maar zeker komt de Noordkaap dichterbij. Het vertrek is zaterdag 2 juni met het vliegtuig naar Kiruna en dan de zondag per bus verder naar de Noordkaap. Onze bagage en de fietsen gaan met apart transport naar de Noordkaap. Aangekomen bij de Noordkaap staan daar de Basecamp Trailer (zie bijlage) en de koks op ons te wachten. Met zo’n uitdaging moeten we natuurlijk wel goed voor de deelnemers zorgen. We slapen dus warm en droog en er wordt voor het ontbijt, de lunch en het avondeten gezorgd. Kortom we hoeven alleen maar te genieten van het fietsen. Op vrijdag 8 juni komen we weer aan bij Kiruna alwaar de deelnemers van de eerste week per vliegtuig op zaterdag 9 juni weer naar huis gaan. Ten tijde van dit schrijven zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar voor de eerste week.

Natuurlijk zijn jullie ook welkom om de hele maand mee te fietsen. Ook daar is de hele maand een kok aanwezig en wordt de bagage dagelijks naar het volgende punt gebracht. De tocht zal ons langs prachtige locaties voeren die werkelijk adembenemend zullen zijn. Na elke 5 dagen fietsen is er een dag rust. Gemiddeld zal er in de weken 2, 3 en 4 zo’n 150 km per dag worden gereden.

Zijn deze afstanden je allemaal wat teveel of de periode te lang. Dan nog kun je bij dit fantastische evenement aanhaken. Op zaterdag 30 juni is de grote finish dag bij Leerhotel het Klooster. Op deze dag fietsen we de prachtige route Amersfoort-Zwolle-Amersfoort van 150 km. Bij de Windesheim in Zwolle zal de lunchpost worden ingericht. De deelnemers van de hele Noordkaap-Amersfoort route komen vrijdag 29 juni in Zwolle aan en worden op deze manier “opgehaald” in Zwolle. Gezamenlijk fietsen we dan richting Amersfoort.

Omdat het een goed doel betreft wordt er natuurlijk ook een sponsorbijdrage verwacht. Van de mensen die op de Noordkaap starten wordt een sponsorbedrag verwacht van minimaal € 1.000,=. Het inschrijfgeld is € 500,=. Daarmee zijn de kosten voor de overnachtingen in de Basecamp trailer en het reguliere eten en drinken gedekt. De kosten voor de reis naar en van Kiruna zijn voor eigen rekening.

Voor de laatste etappe op 30 juni geldt een sponsorbedrag van € 100,= per deelnemer, het inschrijfgeld is € 50,=.

Heel erg belangrijk om te vermelden is dat elke euro die aan onze stichting wordt gedoneerd gaat 100% naar het eerder genoemde wetenschappelijke onderzoek naar de door ons geselecteerde kinderziektes. De gehele stichting en organisatie van het Noordkaap avontuur draait dus volledig op vrijwilligers.

Het mooie is dat wanneer mensen een donatie doen aan de deelnemers dat deze donateur zelf bepaalt naar welke van de drie doelen zijn donatie gaat.

Oprecht hopen wij dat jullie de leden enthousiast kunnen krijgen en dat er een mooi aantal leden van jullie club aan de start zullen verschijnen. Inschrijven kan op:

https://www.geef-om-kinderen.nl/deelnemers/meld-je-aan/

Op facebook zijn wij te volgen op @geefomkinderen.

Bijgaande foto’s bieden een indruk van de faciliteiten onderweg.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.