Goed nieuws van het snelle front

De ‘A’ groep maakt een revival, met nieuwe afspraken over snelheid en manier van rijden. Meest in het oog springend is dat de maximum teller snelheid van “38” is omgezet in “36 bij windstil”. De groep streeft ook een goede follow up na op de trainingen die in het voorjaar gegeven worden.

Wat kun je verwachten

  • veilig en sociaal trainen, ‘strak’ samen rijden op de racefiets.
  • de lengte van de rit (80-140km) varieert met de fase van het seizoen.
  • groepsleden maken om beurten een route die vooraf wordt gedeeld via de “30+km/u” appgroep, die open staat voor iedereen.
  • 36 km/h (bij ‘windstil’) op de teller.
  • elke rit kent enkele korte -aangekondigde- tempoversnellingen, waarna hergroepering volgt.
  • er wordt -behalve tijdens warming up en cooling down- ‘kop-over-kop’ gereden, het tempo gaat daarbij niet omhoog!
  • gereden wordt ‘s-zondags (april t/m september), start om 9.00 uur bij FORT 33.

Als er animo en behoefte is komt er in 2019 wellicht ook een avond versie.

De eerste rit

Op zondag 29 juli is het voorstel meteen uitgevoerd met flink wat mensen met als resultaat een fijne fietsrit waarbij 102 km werd afgelegd. Als het toch even te snel ging voor een enkeling werd dat soepel en harmonieus aangepast. Na ongeveer 2,5 uur fietsen is er een koffiestop gehouden bij Culemborg. Na afloop van deze rit waren alle rijders het er over eens dat het een heel geslaagd experiment was.

Na het succes van de in het voorjaar opgestarte RECRA-groep is dit  een prachtig initiatief om ook de bovenkant van het snelheidsspectrum te bedienen. Door dit initiatief moet het mogelijk worden dat TTL binnenkort een brede dekking heeft voor alle snelheidsgroepen.

Schroom niet: Spreekt dit je aan, heb je de benen, of wil je ze krijgen, kom dan op zondagmorgen naar FORT 33 en sluit je aan. Iedereen is welkom.

Via NB, de website en Steeds Vooruit zullen we ontwikkelingen verder bekend maken