Voorjaarsreis 2019

Bestemming 
Bestemming voor de buitenlandtrip van TTL in 2019 zal Girona zijn. Girona ligt ten noordwesten van Barcelona en wordt in de winter door veel profwielrenners gebruikt als uitvalsbasis vanwege de gevarieerde fietsmogelijkheden. Eind april mag verwacht worden dat het er lekker weer is, gemiddeld eind april rond de 20 graden. Marton Geuke regelt de zaken in Nederland. Campo Bicicleta (www.campobicicleta.com) neemt de organisatie ter plaatse voor haar rekening. Achter deze organisatie zit een Nederlandse oud- profwielrenner Paul Kneppers.

Fietsen
Het belangrijkste: het fietsen. Het doel van onze reis is om 4 dagen te fietsen rondom Girona. In overleg met Paul zal een programma worden samengesteld dat aansluit op onze capaciteiten. Voor de hele groep is  maar één gids  beschikbaar. We  zullen we een keuze moeten maken met welke snelheid we rijden. Dat zal wat mij betreft de snelheid van de zaterdagochtend B-groep zijn.  Wil je verder, harder en hoger dan kan dat, meefietsen met de groep is uiteraard niet verplicht. Vanuit Campo Bicicleta zullen ongetwijfeld gpx routes beschikbaar zijn zodat je één of meerdere dagen zelf op pad kunt.

Verblijf
We verblijven op basis van logies en ontbijt in Hotel Ultonia , een vier-sterrenhotel in het historisch hart van Girona (www.en.hotelsultoniagirona.com). Dit hotel is ingericht op fietsers. Je fiets kun je veilig stallen en mocht het nodig zijn dan is er een kleine werkplaats met gereedschap.  Door de centrale ligging van het hotel is het leuk om ’s-avonds te dineren  in Girona. De prijzen in de Spaanse horeca is echter alleszins redelijk.

Voor de niet-fietsende meereizende partner is er een speciaal tarief, zie daarvoor het prijsoverzicht. Vanuit Girona kunnen mooie wandeltochten worden gemaakt. Er zijn mooie winkels en een bezoek aan Dali museum of een stadsbezoek aan Barcelona zijn mogelijk.

Vervoer
Onder meer Transavia vliegt een aantal keren per week naar Girona. De prijzen voor 2019 zijn nog niet bekend. Hou rekening met 200 euro per persoon. Transfers vanaf het vliegveld van Girona zijn inbegrepen. Eventueel is het mogelijk om op Barcelona te vliegen. Ieder uur rijdt er een trein vanaf Barcelona naar Girona (ongeveer tien euro).
De deelnemers moeten zelf de vlucht regelen.

Fietshuur
Via Campo Bicicleta is het mogelijk om een fiets te huren in Girona. Zie ook deze link Fietshuur Girona (www.campobicicleta.com/fietshuur/)

Wanneer
Onze reis vindt plaats rond het paasweekend 2019. Vertrek is op Goede vrijdag 19 april. De terugvlucht op woensdag 23 april.

Opgave
Jouw opgave kan met behulp van dit formulier.

Minimum aantal deelnemers
Om deze reis door te laten gaan is er een minimum aantal deelnemers van 12 fietsende deelnemers. Boek daarom geen vlucht voordat je bericht gekregen hebt, dat de reis door gaat.

De kosten

Verblijf Hotel Ultonia logies/ontbijt incl. fietsbegeleiding en twee- persoons kamer 335 € p.p.
Verblijf Hotel Ultonia logies/ontbijt incl. fietsbegeleiding en één- persoons kamer 497 € p.p.
Verblijf Hotel Ultonia logies/ontbijt zonder fietsbegeleiding voor meereizende partner 275 € p.p
Fietshuur 100 € Bianchi Intenso 140 € Bianchi Infinito
Stelpost vliegreis 200 € p.p.