Clubkampioenschap

Bij een toerfietsclub wordt je geen kampioen door het snelst te fietsen, maar het verst. Om mee te dingen naar het kampioenschap hou je je gereden kilometers bij in het daarvoor bedoelde toerboekje of op een andere manier, bijvoorbeeld een spreadsheet of de software of webapplicatie behorend bij je fietscomputer of gps apparaat. Clubkampioen wordt degene die gedurende het TTL fietsseizoen van 1 november t/m 31 oktober de meeste recreatief/sportieve kilometers wegtrapt en zijn kilometerstand in de eerste week van november bij de toercommissie inlevert. De dame en heer met het hoogste kilometrage worden clubkampioen en de nummers twee en drie worden eveneens geëerd met een prijs. Voorts wordt aan een ieder die zijn totaal afstand heeft opgegeven een herinneringsplaatje verstrekt met het jaartal en de kilometerscore. Het plaatje kun je bevestigen op de eenmalig voor dit doel verstrekte trofee. Heb je nog niet zo’n trofee in bezit? Informeer dan bij de toercommissie.

NBUitsluitend kilometers met evenredige fysieke verplaatsing, die overwegend op eigen kracht worden afgelegd op een dikke banden fiets, racefiets of mtb, mogen worden meegeteld. Om ritten met een overwegend praktisch nut en een minder sportief/recreatief karakter uit te sluiten, mogen alleen ritten langer dan 20 km worden meegeteld. Daarvan tellen dan wel alle kilometers inclusief de eerste 20. Bij woon-werk verkeer geldt het minimum van 20 km voor de enkele reis afstand.

Hoe bovenstaande te interpreteren? Een paar voorbeelden: in de slipstream rijden van je fietsmaten of een kilometertje aanpikken bij een brommer is nog OK; trapondersteuning, Tacx km’s, complete snelheidstrainingen in de zuiging van een gemotoriseerd voertuig of stelselmatig alleen afdalen zonder te klimmen e.d. telt niet mee. Als er nog twijfel zou zijn over de interpretatie, neem dan contact op met de toercommissie.