TTL volgt Corona advies NTFU

Na het versoepelen van de beperkingen per 1 juli zijn er geen beperkingen meer voor het sporten in groepen.  Niettemin blijft de 1,5 m maatregel van kracht. TTL heeft in deze het advies van de NTFU overgenomen. Dat betekent, dat fietsen in groepen mogelijk is, maar met verstand met het oog op het nog altijd aanwezige virus.
Dat houdt in, dat de 1,5 meter regel gehandhaafd wordt voor het begin van een clubrit, tijdens de koffiestop en aan het einde van de clubrit, alsmede voor de afstand tot medeweggebruikers. Bij verkoudheid wordt niet in de groep gefietst.

De maximale groepsgrootte is vastgesteld op 10. Zijn er meer deelnemers aan de start dan wordt de groep gesplitst. Groepen vertrekken met een tussenruimte. Het bestuur van TTL denkt dat deze groep het best past het “fietsen met verstand”.
Om het fietsen in groepen van tien zoveel mogelijk te garanderen heeft TTL de agenda in het leven geroepen. Per groep bestaat de mogelijkheid om voor een clubrit in te schrijven in de agenda. Als een rit is volgeboekt, kan een nieuwe rit op dezelfde dag geopend worden.