start2bike

Start2Bike, beter fietsen in vier trainingen

Sportief fietsen is populair. Vol enthousiasme kopen steeds meer mensen een racefiets of mountainbike, maar ontdekken dan al snel dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in vier trainingen meer controle over je fiets krijgt. Dit voorjaar start TTL weer met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren trainer werken aan hun basistechniek op de racefiets of mountainbike. In vier lessen van ongeveer drie uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen en bochtentechniek. Ook voor wielrenners en mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden, is Start2Bike geschikt.

De vier trainingsavonden zijn voor leden van TTL gratis. Aspirant leden betalen € 37,50. Besluit een aspirant lid om lid te worden van TTL, dan wordt het bedrag in mindering gebracht op de contributie van € 50,00.

Start2Bike racefiets
Doel:  het verantwoord kunnen fietsen van een tocht.
Wanneer: dinsdagen 2,4,9 en 11 april 2019
Waar: Fort 33
Hoe laat: 19:00 uur tot ongeveer schemer.

Start2Bike MTB
Doel: het verantwoord kunnen fietsen van een MTB tocht.
Wanneer: zondagochtend 1, 8, 15, 22 en 29 september van 9.00 tot 12.00 uur
Waar: FORT33. Vanzelfsprekend wordt er koers gezet naar Den Treek.
Hoe laat: de start is om 09:00 uur. De training is rond 12:00 uur afgelopen.

Als je je wilt opgeven kan dat met behulp van het formulier hieronder.